Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Uzinić krstio peto dijete obitelji Ivčević

Lastovo (IKA)

Apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić krstio je peto dijete obitelji Ivčević u nedjelju 18. srpnja u Župi sv. Kuzme i Damjana na Lastovu.

Maleni Antun rođen je u siječnju i peto je dijete Tomislava i Martine Ivčević. Roditelji su aktivni u Crkvi kao ekonomski i pastoralni vijećnici župe. Osim Antuna, ponosni su roditelji još četvorice sinova.

Mons. Uzinić u propovijedi je zahvalio roditeljima Martini i Tomislavu na otvorenosti života. Potaknuo je župljane da se u molitvama spomenu i svih onih koji nemaju djece, a željeli bi, a kojih je, nažalost, ne mali broj. Osvrnuo se i na događaje u Europi i Hrvatskoj gdje su se dogodile poplave povezavši to s evanđeoskim tekstom u kojem je Isus imao suosjećanje za one ljude koji su ga slijedili, a bili su kao ovce bez pastira.

Na kraju misnog slavlja lastovski župnik don Tonći Ante Prizmić pozdravio je nadbiskupa izražavajući radost što je ova župa imala još jednom priliku dijeliti euharistijski stol s njim. Župnik je napomenuo da je maleni Antun deveto dijete kršteno ove godine, a da je prvo peto dijete u jednoj obitelji na Lastovu poslije 20-ak godina. Dodao je i kako je ovo godina kada će Lastovo imati više od deset krštenja, što je postala rijetkost u posljednja dva desetljeća.

Poslije župnika prigodnim riječima obratio se i otac obitelji Tomislav Ivčević, ekonomski vijećnik župe, zahvalivši nadbiskupu Uziniću na dolasku. Tom prigodom su gospar Ivčević i pastoralna vijećnica Majda Ivelja nadbiskupu uručili dar uime cijele lastovske župe, misnicu s likovima sv. Kuzme i Damjana, kao uspomenu na Lastovo na koje je uvijek rado dolazio.