Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić podijelio sakrament potvrde krizmanicima u Beču

Beč (IKA)

U Hrvatskoj katoličkoj misiji u crkvi am Hof u Beču vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić u tijeku dva misna slavlja 21. svibnja podijelio je sakrament potvrde 189 krizmanika.

Riječi dobrodošlice i zahvalnosti nadbiskupu Vukšiću uputio je voditelj misije fra Josip Koren.

U propovijedima nadbiskup Vukšić nastojao je krizmanicima naglasiti i približiti ono što su primili, a to su darovi Duha Svetoga. Ti darovi Mudrosti, Razuma, Savjeta, Jakosti, Znanja, Pobožnosti, i Straha Božjega, prema nadbiskupovim riječima, jesu poput sjemenki.

Te sjemenke krizmanici su danas primili, a hoće li one niknuti, procvjetati, zamirisati i donijeti ploda ovisi o njima samima. Stoga materijalni darovi koje krizmanici primaju od svojih obitelji i prijatelja nikada ne smiju zasjeniti darove koje im Bog daje po ovom sakramentu, istaknuo je nadbiskup.

Krizmanici su također aktivno sudjelovali u misnom slavlju, pozdravljajući nadbiskupa, pjevanjem pslama, molitvom vjernika i zahvalom. Pjevanjem su slavlju pridonijeli i članovi mješovitog župnog zbora HKM Beč i zbora mladih.

Na kraju misnog slavlja voditelj misije fra Josip  posebno je zahvalio roditeljima krizmanika, koji su podržali svoju djecu i doveli ih do tog čina te čestitao kumovima i krizmanicima. Također je zahvalio redovnicama i franjevcima koji su pripremali ovogodišnje krizmanike.