Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Vukšić u Rimu razgovarao s prefektom Dikasterija za komunikaciju Ruffinijem

Rim (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić posjetio je 18. veljače Dikasterij za komunikaciju Svete Stolice i razgovarao o suradnji u reformi vatikanskih medija.

Nadbiskupa Vukšića primio je prefekt Dikasterija dr. Paolo Ruffini, tajnik vlč. Lucio Adrian Ruiz, s još dvoje stručnih suradnika. Tijekom razgovora, koji je trajao sat vremena, nadbiskup Vukšić zahvalio je za sve što su vatikanski mediji, a posebice Radio Vatikan, učinili u prošlosti i što čine danas za dobro hrvatskih katolika. Sa svoje strane, vodstvo Dikasterija ponovilo je svoju želju da se, u reformi koja se provodi, ojačaju osobito sve sekcije na malim jezicima, a među njima i hrvatskom, na način korištenja dosadašnjih kao i usvajanja svih novih sredstava društvene komunikacije. U tijeku je reforma koju Sveta Stolica provodi za sve svoje medije u suradnji s biskupskim konferencijama i s katoličkim medijskim kućama, postajama, programima, agencijama i suradnicima te, radi evangelizacije, želi biti u službi raznih jezika i mjesnih Crkava.

Na kraju razgovora, koji je protekao u opuštenoj atmosferi, nadbiskup Vukšić potvrdio je da će prenijeti informacije biskupima na sljedećem zajedničkom zasjedanju HBK i BK BiH koje će se održati 23. veljače u Zagrebu.

Dikasterij za komunikaciju Svete Stolice istražuje nove načine suradnje vatikanskih sredstava društvene komunikacije i pojedinih biskupskih konferencija. Tako se ovaj dikasterij obratio pismima Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine pozivom na još veće uključivanje biskupskih konferencija radi što boljeg odgovora Crkve potrebama evangelizacije. Pisali su da je njihova čvrsta nakana ne samo nastaviti postojeće nego i ojačati programe različitih jezičnih sekcija i izrazili su želju za razgovorom u tom smislu.