Budi dio naše mreže
Izbornik

Nakon pet godina ponovno uskrsna slavlja u Mosulu

Mosul (IKA)

U iračkoj metropoli Mosulu uskrsna slavlja ove godine ponovno predvodi biskup. U slavljima Velikoga trodnevlja novi kaldejski katolički nadbiskup Mosula i Akre dominikanac Michaeel Najeeb Moussa pozvao je malobrojne kršćane koji su se vratili u grad na obali Tigrisa na izgradnju mostova, rušenje zidina i sijanje nade.

Nadbiskup je predvodio slavlja u crkvi Sv. Pavla u kojoj počivaju zemni ostaci njegova predšasnika Paulosa Faraja Rahhoa, kojega su ubili islamisti godine 2008., pet godina nakon ulaska međunarodne koalicije pod vodstvom SAD-a u Irak.

„Imajte hrabrosti biti kršćani!. Naša je zadaća svjedočiti Krista, to je poruka koju želimo uputiti našoj braći i sestrama, pripadnicima drugih vjerskih zajednica i cijelom iračkom narodu“, prenijela je nadbiskupove riječi agencija SIR. Upozorio je da bez pravednosti neće biti budućnosti za kršćane u Iraku. A pravednost znači zajamčiti prava svih građana, bez obzira na vjersku i etničku pripadnost, pojasnio je nadbiskup Najeeb Moussa te vlastima u Bagdadu poručio: „Mi, kršćani, smo punopravni građani, kao i svi ostali“.

Trenutačno je crkva Sv. Pavla jedino mjesto gdje se slave katoličke mise. „Ovdje ćemo slaviti Uskrs da dokažemo da svjetlo naše svakodnevice pobjeđuje tamu“, poručio je nadbiskup Najeeb Moussa.

Ključne riječi:
mosul nadbiskup uskrsna slavlja