Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup

Sveta Stolica na konferenciji o obnovi Ukrajine u Luganu

Podtajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama nadbiskup Mirosław Wachowski na konferenciji o obnovi Ukrajine u Luganu prenio je molitvu pape Franje za mirnu budućnost u Ukrajini, pozivajući na predanost obnovi te ratom razorene zemlje, prenosi Vatican News.

Apel ukrajinskoga nadbiskupa

Ukrajinski katolički nadbiskup i metropolit Arhieparije Philadelphia u SAD-u Boris Gudziak u razgovoru za agenciju SIR u subotu 12. veljače poručio je da je zaoštravanje napetosti između Rusije i Ukrajine posljedica borbe za vrednote.

Papa imenovao nadbiskupom Gdańska mons. Tadeusza Wojdu

Sveti Otac imenovao je nadbiskupom metropolitom Nadbiskupije Gdańsk u Poljskoj Tadeusza Wojdu, SAC premjestivši ga s metropolitanske stolice u Białystoku, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u utorak 2. ožujka.

Biskup Palić na godišnjem susretu generalnih tajnika Europskih biskupskih konferencija

U Birminghamu, u Velikoj Britaniji, od 1. do 4. srpnja održava se godišnji susret generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija (CCEE), a Hrvatsku biskupsku konferenciju predstavlja generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić. Susret, 47. po redu, započeo je u ponedjeljak, 1. srpnja, u nadbiskupskoj bogosloviji St Marry's College Oscott u Birminghamu, u kojemu se za svećeništvo pripremaju bogoslovi šest engleskih biskupija.

Otkrivanje i blagoslov spomenika nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću u Ivanić-Gradu

Otkrivanje i blagoslov spomenika nadbiskupu Josipu Jurju Posiloviću održano je u petak, 26. travnja u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu ispred crkve Sv. Petra apostola, a koja svoju ljepotu duguje upravo ovom domaćem sinu, rođenom u Ivanić-Gradu 24. travnja 1834. godine, a umrlom na današnji dan u Zagrebu 1914. godine.

Nakon pet godina ponovno uskrsna slavlja u Mosulu

U iračkoj metropoli Mosulu uskrsna slavlja ove godine ponovno predvodi biskup. U slavljima Velikoga trodnevlja novi kaldejski katolički nadbiskup Mosula i Akre dominikanac Michaeel Najeeb Moussa pozvao je malobrojne kršćane koji su se vratili u grad na obali Tigrisa na izgradnju mostova, rušenje zidina i sijanje nade.