Budi dio naše mreže
Izbornik

Nastavljena Velika devetnica Djetetu Isusu u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Velika devetnica Djetetu Isusu, s nakanom za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera, koju su Služavke Maloga Isusa u samostanu u Brodskom Vinogorju zajedno sa župljanima Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije započele u ponedjeljak, 25. ožujka 2024., nastavljena je u subotu, 25. svibnja u sklopu misnoga slavlja u kapeli Stadlerova centra.

Misno slavlje u kapeli Stadlerova centra predvodio je župnik susjedne brodske Župe sv. Dominika Savia u naselju Kolonija vlč. Josip Matanović.

S obzirom da Crkva u nedjelju slavi Svjetski dan djece župnik Matanović na početku je mise zahvalio djeci koja su pješice hodočastila iz svojih župa sv. Dominika Savia i Uznesenja Blažene Djevice Marije te sudjelovala i pjevala na misnom slavlju. Osvrnuo se na Papinu poruku uz taj dan „Evo sve činim novo“ te djeci poručio da budu na radost svojim roditeljima i župnoj zajednici kojoj pripadaju.

Kako su misna čitanja bila prilagođena posveti ljudskog rada vlč. Matanović citirao je u homiliji poslanice sv. Pavla u kojima se govori o vrijednosti ljudskoga rada te pojasnio kako je kršćanima najvažnija svijest da sve što rade i čine, Gospodinu na slavu čine te da je cilj života kraljevstvo Božje. „Važno je da svoj rad posvetimo. Ako smo otvoreni Gospodinu za sve ćemo imati vremena, važno je samo znati se u životu organizirati“, zaključio je vlč. Matanović. Djeci je poručio da budu otvoreni Riječi Božjoj, otvoreni kraljevstvu Božjemu te da idu k jednom cilju, a to je raj.

Na kraju mise okupljeni si molili pobožnost Djetetu Isusu kao i molitvu za proglašenje blaženim i svetim sluge Božjega Josipa Stadlera.

Poslije mise kućna poglavarica Služavki Maloga Isusa s. Pavka Dujmović, dječici koja su iz Župe sv. Dominika u kojoj pjevaju u dječjem zboru s voditeljicom Antonijom Majić, pokazala je muzej u kojem je smješten dio ostavštine rođenog Brođanina, sluge Božjega Josipa Stadlera te im približila njegov život. Posvjedočila im je kako je ona odrastajući u svojoj obitelji, uz još osmero braće i sestara, dobila duhovni poziv u kojem je – kako je naglasila – sretna i blagoslovljena.

U dvorištu ispred Stadlerove spomen kuće djeca su nastavila druženje igrajući se.