Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvoren natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci“

Široki Brijeg (IKA)

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca, koje su kao nevine pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, raspisala je 19. rujna Natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata“ za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videoprodukcije.

Natječaj je otvoren za djecu (osnovna škola), mladež (srednja škola) i odrasle (studenti i punoljetni).

Radove (ako su tekstualni, trebaju biti napisani na računalu) treba poslati najkasnije do 15. prosinca 2022. na adresu e-pošte mostar@pobijeni.info ili poštom na adresu Vicepostulatura, Kard. Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Radovi se mogu prijaviti i ako su prethodno objavljeni, od posljednjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca. Obavezno treba čitko naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, nadnevak rođenja te, ako dotični ide u školu, ime škole i koji razred, odnosno godinu, pohađa. Radovi se ne vraćaju.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojenih područja koje će biti uručene na „Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca“ 4. – 7. veljače 2023. Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu Stopama pobijenih.