Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: fra-miljenko-stojic

Održan trinaesti Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja

Svećenici, redovnici, redovnice, bogoslovi i ostali Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se u četvrtak 22. srpnja na „Groblju mira“ na Bilima, gdje je održan 13. Susret duhovnih zvanja s područja Brotnja.

Katolički novinari organizirali "Noć knjige"

Hrvatsko društvo katoličkih novinara, ove godine se po treći put uključilo u manifestaciju „Noć knjige“. U programu održanom na platformi Zoom u petak 23. travnja predstavljene su knjige koje su napisali, uredili ili preveli članovi Društva. Zanimanje za ovaj događaj, osim članova Društva, pokazali su i drugi zainteresirani, te je bilo mnogo slušatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Francuske, Njemačke i Nizozemske.

Fra Miljenko Stojić: Širokobriješki fratri nisu pobijeni u "žaru borbe"

Vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« fra Miljenko Stojić u izjavi za HRsvijet oštro je demantirao tvrdnje bivšeg predsjednika Hrvatske Ive Josipovića objavljene u subotu u Novom listu da su širokobriješki franjevci podupirali ustaše te da su pružanjem oružanog otpora partizanima bili legitiman cilj vojnih djelovanja.