Budi dio naše mreže
Izbornik

Natječaj za besplatni smještaj studenata

Zagreb (IKA)

Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca raspisala je natječaj za besplatni smještaj studenata u „Domu sv. Antuna Padovanskoga“ u Zagrebu, Sveti Duh 33, za akademsku godinu 2021./2022., objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Smještaj je namijenjen katoličkim studentima svih fakulteta, isključivo mladićima, a prednost će imati kandidati slabijeg imovinskog stanja i boljeg prosjeka ocjena, iz obitelji s brojnijom djecom, koji već ne uživaju studentsku stipendiju, ili neku drugu financijsku pomoć slične kategorije.

Na natječaj treba poslati pisanu molbu s obrazloženjem zbog čega kandidat traži smještaj u „Domu sv. Antuna Padovanskoga“, a slabo imovinsko stanje u obitelji potrebno je potkrijepiti potvrdom socijalnog ureda. Uz molbu treba priložiti pismenu preporuku vlastitog župnika koji poznaje kandidata s jamstvom da je kandidat praktični vjernik; presliku osobne iskaznice; krsnog lista; rodnog lista; domovnice; maturalne svjedodžbe; potvrdu o upisanom fakultetu; potvrde i priznanja o sudjelovanju na natjecanjima na svim nivoima i postignuta priznanja i nagrade (ako ih kandidat ima) kao i potvrde ili preporuke od nadležnih osoba i institucija za one koji su u posljednjih 12 mjeseci obavljali volonterski rad. Uvjet za produženje boravka u Domu sv. Antuna za narednu godinu je potvrda da je student položio sve ispite iz protekle godine.

Prijave za natječaj s potpunom dokumentacijom primaju se do 25. kolovoza. Prijave se šalju na adresu Dom sv. Antuna Padovanskoga (za natječaj), Sveti Duh 33, 10 000 Zagreb.

Rezultati natječaja bit će obznanjeni na internetskim stranicama: www.ofmconv.hr i www.veritas.hr te na FB stranici Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskog 2. rujna.