Budi dio naše mreže
Izbornik

Ne bojte se, ima netko tko sve vodi i upravlja

Đakovo (IKA)

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uime biskupa izrekao je čestitku novozaređenom đakovačko-osječkom pomoćnom biskupu Ivanu Ćuriću.

Poštovani novozaređeni biskupe Ćuriću,

Kad je početkom ožujka objavljena vijest da Vas je papa Franjo imenovao pomoćnim biskupom u Đakovu i naslovnikom starodrevne biskupije Tela, negdje kraj Kartage u današnjem Tunisu, uputio sam Vam prigodno pismo i čestitao na ukazanom povjerenju, te poželio neka bude blagoslovljeno Vaše služenje i djelovanja u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Što sada reći nakon biskupskog ređenja koje nas uvodi u otajstvo naše službe, navještaja Božje Riječi, podjele svetih sakramenata i odgoja naroda Božjega. Moguće je da očekivanja onih kojima ste poslani, kao i povjerenje koje Vam se ukazuje, stvori određene strepnje i strahove. Ali, ne bojte se. Ima netko tko sve vodi i upravlja. Uostalom, Crkva je Kristova, pa svu svoju brigu prepustite i povjerite Njemu.

Služba pomoćnog biskupa usmjerava Vaš rad i služenje prema Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i metropoliji. No, nazočnost pastira iz naše Domovine i inozemstva pokazuje da je Vaše pastoralno djelovanje na otajstven način umreženo i u zajedništvo s drugim biskupima, kako iz našeg naroda tako i šire. A samo zajedništvo apostolskih nasljednika, u duhu Vašega gesla „U zajedništvu Kristova poslanja“, nije obično, nego sakramentalno. Neka to sakramentalno zajedništvo Kristove Crkve ispunja Vašu dušu radošću, hrabrošću i zahvalnošću.

Izričem Vam i srdačnu dobrodošlicu u zbor Hrvatske biskupske konferencije. Čestitam Vašem ordinariju mons. Hraniću, kleru i puku ove časne Đakovačko-osječke nadbiskupije na daru novoga biskupa. Uz dobre želje primite još jednom iskrene čestitke s odanom molitvom neka Vas Gospodin blagoslovi i čuva.