Budi dio naše mreže
Izbornik

Ne budimo prosječni vjernici, jer ni Bog prema nama nije prosječan nego nam daje sve

Slavonski Brod (IKA)

Adventska duhovna obnova za članove Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva podružnice Slavonski Brod održana je u četvrtak 13. prosinca u župi sv. Leopolda Mandića.

Obnovu, koja je započela misnim slavljem predvodio je domaći župnik i duhovnik društva vlč. Robert Farkaš. Aktualizirajući evanđelje treće nedjelje došašća u kojem sv. Ivan Krstitelj poziva na obraćenje, duhovnik Farkaš pojasnio je kako je obraćenje proces rasta u vjeri. „Što nam je činiti u ovo vrijeme došašća najbolje nam govori sv. Ivan koji želi otvoriti naše oči srca da se susretnemo sa sobom, s Gospodinom, da se mijenjamo, ne zadovoljavamo prosječnim životom. Ne budimo prosječni vjernici, jer ni Bog prema nama nije prosječan nego nam daje sve. Čovjek je po prirodi ambiciozno biće, zato ni duhovnost ne smije biti isključena iz ambicioznosti. Stvoreni smo za više, osposobljeni smo za više. Bog je u nas stavio tolike fantastične sposobnosti i mogućnosti, ostavio poziv u kojem možemo činiti dobro. Ivan Krstitelj nikome nije rekao da mijenja svoje zvanje nego sebe, svoje postupke. Zato i nama svima poručuje da ne trebamo mijenjamo svoje zvanje, nego sebe, da se ostvarimo u ovome životu te budemo ljudi iznad prosjeka, ne samo kao profesionalci, zdravstveni djelatnici, nego kao ljudi, kao osobe koje grade kao kršćani“, poručio je među ostalim duhovnik Farkaš.

Slijedilo je klanjanjem pred Presvetim, koje su animirali članovi Društva. Susret je nastavljen druženjem u vjeronaučnoj dvorani gdje je predstavnik društva dr. Ivan Krajinović zahvalio duhovniku što ih prati i uvijek im je na raspolaganju za svaku duhovnu pomoć.