Budi dio naše mreže
Izbornik

Nedjelja Božjeg milosrđa u sarajevskoj katedrali

Sarajevo (IKA)

Na Nedjelju Božjeg milosrđa, 19. travnja, vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić predvodio je misno slavlje u izravnom prijenosu na portalu nedjelja.ba.

Na početku misnike je pozdravio župnik Mato Majić, napravivši kratki uvod u samu svetkovinu Nedjelje Božjeg milosrđa.

Kardinal je u propovijedi, između ostaloga, istaknuo: “Prvo što bih postavio pitanje svima nama – što je ono za čim čovjek najviše čezne, do čega mu je jako stalo? To sam pitanje koji puta znao postaviti djeci na vjeronauku, dok sam predavao. Djeca bi vrlo brzo odgovorila – svi mi želimo biti sretni. Jasno da sam onda pitao – a što mislite djeco, što nas najviše usrećuje? I vrlo brzo su odgovorila: ljubav! Ljubav usrećuje čovjeka, bez ljubavi čovjek je nesretan (…) Isus je onaj koji me voli (…) to je Toma doživio – tog svog Učitelja koji mu je pokazao rane – ovo su znakovi moje ljubavi prema tebi i prema svima. Toliki ljudi koji su nesretni u traženju, izgubili su svoj pravac, jer su slijedili svoju pamet. Kada su otkrili tajnu – Bog me voli, to se ne da riječima ispričati. To je trenutak kad čovjek otkrije Boga, susretne Boga, pa poput Tome padne na koljena – Gospodin moj i Bog moj  (…) Susret s Bogom je otkriti da sam voljeno biće, evo to je danas Nedjelja Božjega milosrđa”.

Misu su koncelebrirali nadbiskup koadjutor Tomo Vukšić, sarajevski dekan i katedralni župnik preč. Mato Majić, mons. Slađan Ćosić i kardinalov tajnik vlč. Štefan Marković.

Prije blagoslova kardinal Puljić i preč. Majić pred slikom Milosrdnoga Isusa izmolili su zazive i posvetnu molitvu Božjem milosrđu, prenosi nedjelja.ba.