Budi dio naše mreže
Izbornik

Nedjeljna euharistija iz Dubrovnika u prijenosu uživo na internetu

Dubrovnik (IKA)

Radi sprečavanja širenja bolesti COVID-19, sukladno preporukama odgovornih, Dubrovačka biskupija želi biti blizu svojim vjernicima kojima se ne preporuča dolazak u crkve, te će putem video-streama nedjeljom u 10 sati prenositi misu iz dubrovačke katedrale, a svakodnevno u 20 sati molitvu ispred oltara Gospe od Porata.

Misna slavlja uživo moći će se pratiti na web stranicama Dubrovačke biskupije, kao i na društvenim mrežama putem Facebook profila dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića. Prvi prijenos mise bit će na treću korizmenu nedjelju, 15. ožujka s početkom u 10 sati. Misno slavlje predslavit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

„Želja nam je biti blizu jedni drugima i međusobno se ohrabrivati. Omogućujući vjernicima sudjelovanje na ovaj način na misi u poznatom i dragom sakralnom prostoru katedrale Gospe Velike želimo im pomoći da lakše dožive Božju blizinu i ljubav. U molitvenoj sabranosti, slušanju Riječi Božje, duhovnoj pričesti i uz riječi ohrabrenja pastira ove dubrovačke Crkve, želimo vjernicima pomoći prevladati napetosti i nesigurnosti, oslobađajući ih straha i osposobljujući ih za odgovorno i solidarno življenje“, poručuju iz biskupije.

Prijenosi uživo mogu se pratiti na web stranicama Dubrovačke biskupije:

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/live

i na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića:

https://www.facebook.com/mate.uzinic

Svi mediji mogu slobodno prenositi i koristiti video materijale sa poveznice:

https://vimeo.com/397648619