Budi dio naše mreže
Izbornik

Nigerija: Još jedan svećenik ubijen, a drugi otet

Vatikan (IKA)

U noći 20. svibnja Župu svetoga Vinka Ferrera u Malumfashiju napale su nepoznate osobe; provalili su, ozlijedili nekoliko ljudi te oteli bivšeg župnika don Joea Kekea, a sadašnjeg župnika don Alphonsusa Belloa ubili, izvijestila je agencija FIDES.

Svećenici su ponovo žrtve naoružanih skupina koje posljednjih godina djeluju u saveznoj državi Katsina, na sjeverozapadu Nigerije.

Prema informacijama agencije Papinskih misijskih djela, koju prenosi Vatican News, ravnatelj nacionalnih sredstava društvenog priopćivanja Katoličkog tajništva u Nigeriji o. Umoh, osim što je izvijestio o pojedinostima kako se napad dogodio, istaknuo je da je 21. svibnja na poljoprivrednom zemljištu iza Katehetske škole pronađeno tijelo don Alphonsusa Belloa.

“Ne znamo gdje je don Joe Keke”, rekao je o. Umoh i napomenuo kako do sada nije uspostavljen kontakt s otmičarima. Don Bello je imao trideset godina i pripadao je nadbiskupiji Kaduna, no bio je privremeno poslan u biskupiju Sokoto i angažiran u župi Malumfashi u Katsini.