Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Malog koncila

Zagreb (IKA)

Uoči početka nove nastavne, vjeronaučne i katehetske godine iz tiska je izišao novi, rujanski broj Maloga koncila – Maka.

S porukom na naslovnici „S Bogom na našoj strani“, dječji vjerski mjesečnik i u (n)ovoj godini izlaženja svojim sadržajem potiče i prati duhovno odrastanje djece te pomaže vjeroučiteljima i katehetama u osmišljavanju vjeronaučnih i katehetskih susreta.

Pored redovitih, od ove godine i u novim rubrikama, od kojih jedna nosi naziv „Biblijske molitve“, a pokazuje aktualnost i „moć“ molitava iz Svetoga pisma kojima Bog i nama danas osobno progovara, razgovara s nama.

Za Bibliju kakvu danas čitamo zaslužan je velikan naše Crkve sv. Jeronim, prevoditelj i književnik. Osim što ga se može pobliže upoznati u rubrici „Svetačke zgodice“, sa svojim „ljubimcem“ lavom pojavljuje se i na Makovu umetku, uz koji je vezan i lijep nagradni zadatak za sve čitatelje. Još malo o Bibliji, točnije, o sponi matematike i vjere, simbolike brojeva u kršćanstvu, doznaje se iz nove rubrike „Brojimo… i o vjeri učimo!“.

Za sve „trećaše“ ova je godina posebna, u svojoj će se župnoj zajednici pripremati za dva sakramenta. Na to će ih, iz broja u broj, originalno i radosno poticati rubrika „Prvopričesnici na Mak-zadatku“.

Tematski se nadovezuje i ponuđeni igrokaz „Novi prvopričesnici“. Pored „Vjerinog vrtića“, kojim se nudi bogat sadržaj za vjersku formaciju djece vrtićke i mlađe osnovnoškolske dobi, rubrika „Pisma iz misija“ vodi u daleku ugandsku pokrajinu Karamoja, i upoznaje čitatelje sa životom u župi Morulem; „Zanimljivi zemljopis“ poziva na originalno putovanje hodočasničkom stazom po otoku Visu i njegovim crkvama – viškim stoljetnim čuvaricama vjere i zavičaja.

Ljeto je za nama… Za one koje žele izraditi podsjetnik na njih tu je rubrika „Znam sam“ i teta Veronika s unikatnim stalkom za uspomene.

Kakvo je to zanimanje „IT-dizajner“; Zašto se kaže „vrijedan kao mrav“; Kako do vile iz snova; Jeste li spremni za „polijetanje“ u novu školsku godinu; Postoji li sv. Ivona?… – samo su neka od pitanja na koja se odgovori kriju na stranicama novoga broja. Makovcima već dobro poznati razbibrižni i poučni sadržaji za cijelu obitelj nude se u obliku brojnih zagonetaka, testova, pitalica, glavolomki, šala…

Pozornost privlače riječi i djela naših makovaca, o kojima se može čitati u rubrikama „Makovci javljaju“ te „Pišemo, rišemo“.

Ključne riječi:
MAK Mali koncil novi broj