Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj Zvona za svibanj

Rijeka (IKA)

Iz tiska je izašao svibanjski broj mjesečnika „Zvona“, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

U novom broju Zvona predstavljeni su novi svećenici Riječke nadbiskupije. Objavljen je i razgovor s nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem koji govori o planovima za Hospicij i tužbi bivše ravnateljice. Hospicij nastavlja biti dobra i pozitivna priča, ustvrdio je nadbiskup, te pozvao bivšu ravnateljicu na mirno rješenje sudskog spora.

Nadbiskupijski Caritas nastavlja s prikupljanjem pomoći za Ukrajinu, ali i s redovnim aktivnostima. Objavljen je i novi tekst iz ciklusa predstavljanja enciklike Amoris laetitia, kao i najava Nacionalnog susreta obitelji u Ludbregu.

U stalnim rubrikama Anđela Jeličić Krajcar piše o apelima za mir pape Franje, Goran Moravček o župama na Ćićariji, a Karmen Delač-Petković o starim goranskim kućama. Ivan Host u Medicinskom kutku savjetuje kako se boriti protiv alergija, a Andrejka Srdoč donosi prijedloge za liturgijske pjesme u slavljima prve pričesti.

Nova Zvona donose i pregled događanja iz života Crkve Riječke nadbiskupije i Gospićko-senjske biskupije. Zvona možete pronaći u svim crkvama u ove dvije biskupije ili pogledati na ovoj poveznici.