Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-mate-uzinic

Proslavljen blagdan Male Gospe u Njivicama

Središnje euharistijsko slavlje povodom blagdana Rođenja Blažene Djevice Marije u četvrtak 8. rujna u Njivicama na otoku Krku predslavio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Novi rektor riječke katedrale uveden u službu

Generalni vikar Riječke nadbiskupije preč. Mario Tomljanović započeo je u ponedjeljak 1. kolovoza službu rektora riječke katedrale sv. Vida. Službu mu je predao mons. Matija Matičić, koji je katedralom upravljao prethodnih sedam godina.

Rijeka: Ljetni oratorij okupio petstotinjak mladih

Riječki salezijanski Ljetni oratorij, nakon stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, ove godine okupio je petstotinjak djece za koje su riječki salezijanci i animatori pripremili bogat i raznovrstan program u razdoblju od 26. lipnja do 5. srpnja.

U Plešcima proslavljena župna svetkovina

U nedjelju 12. lipnja pontifikalnom misom koju je predvodio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, u župnoj crkvi u Plešcima proslavljen je blagdan Presvetog Trojstva, zaštitnika Župe i mjesta Plešce, te 250 godina od uspostave župne uprave u Plešcima osnivanjem kapelanije i imenovanjem prvog svećenika za upravitelja vlč. Antuna Paulina iz Prezida. Ujedno je nadbiskup pod euharistijskim slavljem podijelio sakrament potvrde krizmanicima.

Blagdan Marije Pomoćnice proslavljen kod riječkih salezijanaca

Riječki salezijanci proslavili su, u zajedništvu sa svećenicima, župljanima, mladima i drugim vjernicima, u utorak 24. svibnja blagdan svoje zaštitnice Marije Pomoćnice kršćana. Euharistijsko slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Novi broj Zvona za svibanj

Iz tiska je izašao svibanjski broj mjesečnika „Zvona“, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

1 2 3 4