Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-koadjutor-mate-uzinic

Ukop vlč. Ivice Miloša

Sprovod vlč. Ivice Miloša, koji je preminuo u Općoj bolnici u Karlovcu u ponedjeljak, 29. studenoga od posljedica izazvanih zarazom koronavirusa, održan je u petak, 3. prosinca, na župnom groblju u Kandiji kraj Bugojna (BiH).

Dušni dan u riječkoj katedrali

Na Spomendan svih vjernih mrtvih – Dušni dan, 2. studenog riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predvodio je u katedrali sv. Vida u Rijeci misu zadušnicu za sve pokojne riječke nadbiskupe i svećenike.

Stručni skup o dobrobiti maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi

Povodom Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta održan je 25. listopada u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu stručni skup za nad/biskupijske povjerenike za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba pod naslovom: „Dobrobit maloljetnika i ranjivih osoba u Crkvi – trenutno stanje i perspektive".

Započeo Međunarodni znanstveni simpozij crkvenih pravnika u Bjelovaru

Nakon godine dana odgode zbog nemogućnosti organiziranja susreta u doba pandemije, 8. listopada 2021. godine otvoren je XIV. međunarodni simpozij crkvenih pravnika koji se na temu: Kanonsko pravo i Amoris laetitia: perspektive za pastoral braka i obitelji održava u Bjelovaru.

Započela Svećenička skupština u Rijeci

Molitvom Srednjeg časa u kapeli Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II. u Rijeci u ponedjeljak 20. rujna započela je Svećenička skupština Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Uzinić predvodio svečanu misu na svetkovinu Gospe Žalosne u Mrkoplju

Župa Gospe Žalosne u Mrkoplju tradicionalno je treće nedjelje u rujnu, 19. rujna proštenjem proslavila svoju nebesku zaštitnicu koje je ove godine bilo u znaku 250. obljetnice osnutka župe. Središnje misno slavlje predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić koji je vjernike pozvao da na prošlosti izgrađuju svoju sadašnjost i budućnost.

1 2