Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi franjevački provincijal posjetio požeškoga biskupa

Požega (IKA)

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 25. lipnja fra Milana Krištu, nedavno izabranog provincijala Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. 

Premda mu je već čestitao na izboru minule nedjelje kad je kao župnik Župe Duha Svetoga u Požegi sudjelovao na slavlju svete potvrde u Požeškom Brestovcu, biskup je izrazio radost što je za časnu službu provincijala izabran franjevac rodom i službom iz Požeške biskupije, te mu je uputio najbolje želje i obećao trajnu molitvenu potporu u njegovu novom i odgovornom poslanju. Zahvalio je provincijalu na dosadašnjem doprinosu koji je dao u Požeškoj biskupiji kao gvardijan i župnik u Požegi te u službi povjerenika za Bogu posvećene osobe. 

Razgovarali su o više pitanja povezanih sa službom provincijala, te razmotrili nekoliko tema iz djelovanja franjevaca zagrebačke provincije u Požeškoj biskupiji, među ostalim i s obzirom na njihovu ugrađenost u mjesnu Crkvu, duhovnost sestara klarisa u Požegi te prisutnost u Katoličkoj osnovnoj školi i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji u Virovitici. Dotaknuli su se i pitanja župa u kojima djeluje pojedinačni franjevački svećenici te potrebe da oni žive u zajednici. Razgovarali su i o novom svećeničkom rasporedu u župama, koji će nakon kapitula idućeg mjeseca srpnja obuhvatiti i franjevačku braću na službi u Požeškoj biskupiji.