Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi termin ređenja četvorice đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM

Mostar (IKA)

Zbog najnovije odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s kojom se mijenja režim ulaska osoba iz Bosne i Hercegovine u tu državu, otkazuje se najavljena proslava 600. obljetnice franjevačke samostanske crkve u Slanome, posvećene sv. Jeronimu i 1600. obljetnica sv. Jeronima planirana 29. lipnja 2020. Otkazuje se i najavljeno svećeničko ređenje toga dana u Slanome, javlja u petak 26. lipnja Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.


U dogovoru s mjesnim ordinarijem, biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Ratkom Perićem i njegovom delegacijom, svećeničko ređenje četvorice đakona Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM: fra Zlatka Ćorića, fra Renata Galića, fra Stipe Rotima i fra Lovre Šimića, bit će u Mostaru, u crkvi sv. Petra i Pavla u utorak, 30. lipnja u 18 sati. Zareditelj će biti mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki.

“Bude li se ovih dana pogoršala situacija oko koronavirusa te pooštrile mjere u ovoj županiji ili zemlji, odlučit će se prema konkretnim prilikama. Neka naše ređenike i sve nas čuva, prati i zagovara Blažena Djevica Marija”, stoji u priopćenju koje su u petak 26. lipnja uputili iz Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.