Budi dio naše mreže
Izbornik

Nuncij Lingua hodočastio sv. Josipu i bl. Alojziju Stepincu

Karlovac (IKA)

Apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Linqua zajedno s tajnikom apostolske nuncijature u Zagrebu vlč. Alfredom Rayan D’Souzom te sa svećenikom vlč. Vitalom Otchijem koji se nalazi na praksi u Nuncijaturi, a rodom iz Obale Bjelokosti, hodočastili su  21. kolovoza u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu, te župe Krašić, Oštrc i Gornje Prekrižje.

U Godini svetog Josipa svećenici i nadbiskup najprije su posjetili Nacionalno svetište svetog Josipa gdje ih je dočekao rektor mons. Antun Sente, ml. te ih upoznao sa životom svetišta u Josipovoj godini. Nakon molitve u Josipovu svetištu nuncij i njegovi suradnici uputili su se prema Krašiću gdje ih je dočekao župnik Ivan Vučak. 

Pomolivši se pred relikvijom blaženog Alojzija Stepinca u Krašiću, nuncij Lingua posjetio je zatim župu Pribić, crkvu krštenja kardinala Franje Kuharića, zatim župu Oštrc, crkvu Svete Marije Magdalene, crkvu Uznesenja BDM na Nebo u Sošicama, kao i grkokatoličku župnu crkvu Sv. Petra i Pavla u Sošicama. Zatim se uputio do jame Jazovka gdje je izrekao kratku molitvu za sve žrtve bačene u jamu te se uputio do Sopotskog slapa. Po povratku župnik Vučak goste je odveo do umirovljenoga križevačkog vladike Nikole Kekića, posjetili su samostan sestara bazilijanki u Sošicama. Nuncij je također posjetio i crkvu Uzvišenja svetog Križa u Loviću Prekriškome, i Jezerine, gdje su razgledali rodnu kuću umirovljenoga vojnoga biskupa Jurja Jezerinca.