Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje Drugoga svjetskoga dana siromaha u organizaciji Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Osijek (IKA/TU )

Obilježavanje Drugoga svjetskoga dana siromaha pod geslom „Jadnik vapi, a Gospodin ga čuje“ (Ps 34, 7). Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 19. studenoga u Caritasovim Pučkim kuhinjama u Osijeku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima i Vukovaru te u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku, a u utorak 20. studenoga i u Caritasovom Centru za majku i dijete u Osijeku.

Zaposlenici Nadbiskupijskog Caritasa tijekom cijele godine zajedno s korisnicima Caritasovih poslovnih jedinica proživljavaju i prolaze njihove probleme i poteškoće, a ovom prilikom za njih su pripravili „slavljenički stol“ za kojim su se, uz redovitu pomoć koju primaju, mogli počastiti i još jednom uvjeriti da u svojim poteškoćama nisu sami.

Djelatnici središnjeg ureda Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i ostalih ureda smještenih u Vikarijatu Osijek Dan siromaha obilježili su molitvenim susretom u kapeli. Na početku zajedničke molitve Mišo Lukačević, pomoćnik ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, naglasio je da je uz materijalnu pomoć siromašnima potrebno za njih i moliti, ali moliti je potrebno i za one koji potrebitima svakodnevno pomažu. Također je spomenuo da je uz stručnu izobrazbu onih koji rade u Caritasu i crkvenim ustanovama, važno imati i „izobrazbu srca“ (usp. Benedikt XVI., Deus Caritas est 31a), a izobrazbu srca stječemo molitvom i susretom sa živim Isusom Kristom. Nakon uvodnih misli pročitan je ulomak iz Evanđelja po Mateju o Posljednjem sudu te ulomci iz Poruke pape Franje za ovogodišnji Dan siromaha, a potom je uslijedila pjesma i molitva krunice.