Budi dio naše mreže
Izbornik

Obilježavanje pete godišnjice objavljivanja enciklike Laudato si'

Vatikan (IKA)

Papa Franjo je 17. svibnja na molitvi Anđeoskog pozdravljenja najavio početak Laudato si' tjedna kojim će se obilježiti peta godišnjica izlaska njegove enciklike o brizi za zajednički dom, izvještava Vatican News.

„U ovo vrijeme pandemije, u kojem smo svjesniji važnosti brige za zajednički dom, nadam se da će zajedničko razmišljanje i zauzetost pomoći stvaranju i osnaživanju konstruktivnih stavova prema brizi za stvoreno“, kazao je Sveti Otac. U nedjelju 24. svibnja, navršit će se točno pet godina otkako je objavio encikliku Laudato si’. Stoga je proglasio otvorenim Laudato si’ tjedan kojim će se obilježiti ta obljetnica.

Dikasterij za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja najavio je kako će se ta obljetnica obilježiti i Laudato si’ posebnom obljetničkom godinom, koja će započeti 24. svibnja 2020. Iz Dikasterija su poručili kako je u ovo vrijeme pandemije koronavirusa, Enciklika proročka kao što je bila i 2015. godine.

U svrhu obilježavanja obljetnice, Dikasterij planira mnoštvo događanja i proslava. Prvo od njih je Laudato si’ tjedan koji će završiti 24. svibnja. Istoga dana će započeti Laudato si’ posebna obljetnička godina. Njezin početak će se obilježiti točno u podne, zajedničkom molitvom diljem svijeta, objavio je Vatican News.