Budi dio naše mreže
Izbornik

Obitelji na području Riječke nadbiskupije primile pomoć iz programa „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa

Rijeka (IKA)

Usmjerivši dosad prikupljena novčana sredstva Caritasovoj mreži za potrebe najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj iz nacionalnog programa Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“, koji se ove godine vodi pod sloganom „Na strani dobra“, Caritas Riječke nadbiskupije na svojemu području pružio je pomoć 28 obitelji, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Financijska potpora pružena je obiteljima koje su se Caritasu Riječke nadbiskupije obratile za pomoć slijedom neplaćenih režijskih troškova i troškova stanovanja, kao i nabavke neophodnih lijekova. Hrvatskom branitelju koji se od svog umirovljenja bori sa životnim nedaćama, sufinancirana je nabavka ortopedskog pomagala; električne proteze desne ruke koja će mu olakšati izvršavanje svakodnevnih aktivnosti i obaveza.

Caritas Riječke nadbiskupije godišnje pomogne gotovo 2000 obitelji podjelom hrane i higijene, ogrjeva i namještaja, plaćanjem režijskih i drugih troškova te dodjelom stipendija i sustavom kumstva na daljinu. Pod okriljem Caritasa i Riječke nadbiskupije djeluje pet ustanova koje brinu o siromašnima, beskućnicima, žrtvama nasilja i umirućima. Svaka od njih godišnje primi i pomogne oko 100 osoba.

Nacionalni humanitarni program „Za 1000 radosti“ cjelogodišnji je program Hrvatskog Caritasa koji senzibilizira hrvatsku javnost za potrebe i probleme siromašnih obitelji na području čitave Hrvatske, a ujedno prikuplja financijsku i materijalnu pomoć kako bi se obiteljima u potrebi moglo konkretno i učinkovito pomoći.

Račun programa „Za 1000 radosti“ – IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 07-23 za novčane uplate – i donacijski telefon 060 9010 (0,83 € po pozivu; PDV uključen) trajno su otvoreni za sve darovatelje, izvijestio je Hrvatski Caritas.