Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen popis sudionika na Sinodi o Amazoniji

Vatikan (IKA)

U Vatikanu će se od 6. do 27. listopada održavati posebna opća skupština Biskupske sinode posvećena Panamazonskom području, o temi "Novi putovi za Crkvu i za cjelovitu ekologiju".

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. rujna popis sudionika koji će se 6. listopada okupiti u Rimu, među kojima je, kao suradnik Glavnoga tajništva, i mons. Zvonimir Seršić, a prije nekoliko dana, početkom rujna, Papa je imenovao trojicu kardinala – Venezuelca Porrasa Cardoza, Peruanca Barreta Jimena i Brazilca Braza de Aviza – ovlaštenim predsjednicima sinode koja je pod izravnom nadležnošću Svetoga Oca.

Taj važan crkveni, ali i građanski i ekološki projekt, govorit će svijetu na teritoriju koji se proteže kroz devet zemalja, a na kojemu živi 34 milijuna ljudi, od kojih su više od tri milijuna domorodačko stanovništvo koje dolazi iz više od 390 etničkih skupina. Upravo će život tih zelenih pluća našega planeta biti u središtu radova koje želi papa Franjo, kako je to istaknuto u radnom dokumentu sinode, objavljenom 17. lipnja ove godine, izvijestio je Vatican News.