Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sudionici

Papa: Vodu ne treba iskorištavati radi novca nego za stvaranje napretka

Papa Franjo u poruci sudionicima „Događaja na visokoj razini o djelovanju za oceane“ pod naslovom „Uronjeni u promjene“, koji je u subotu, 8. lipnja 2024. završio u kostarikanskom gradu San Joséu, upozorio je da se prema glavnom resursu za život ne valja odnositi bez dužnoga poštovanja, izvijestio je u nedjelju, 9. lipnja 2024. Vatican News.

Sudionici mirovne konferencije zaklade „Pro Oriente“ obišli zbornu crkvu sv. Vlaha i dubrovačku katedralu

Dio sudionika mirovne konferencije zaklade „Pro Oriente“, koja se o temi „Premošćivanje podjela: procesi zacjeljivanja ranjenih sjećanja u bivšoj Jugoslaviji“ održala od srijede, 29. svibnja do subote, 1. lipnja 2024. u Trebinju, boravili su u četvrtak, 30. svibnja u Dubrovniku gdje su, uz ostalo, obišli zbornu crkvu sv. Vlaha i katedralu Gospe Velike, izvijestio je Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Kardinal Rai: Ratovi i patnja naroda i zemlje traže odgovore od Sinode

Melkitski grkokatolički patrijarh Youssef Absi predslavio je u ponedjeljak 9. rujna 2023. liturgiju u vatikanskoj bazilici sv. Petra za sudionike 16. Opće redovne skupštine Biskupske sinode, na kojoj je propovijedao antiohijski maronitski patrijarh kardinal Béchara Boutros Raï.

Timothy Radcliffe: „Duh Istine“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“ u Sacrofanu. Posljednja šesta meditacija, izrečena u utorak 3. listopada 2023., nosi naslov „Duh Istine“.

Timothy Radcliffe: „Autoritet“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Peta meditacija nosi naslov „Autoritet“, a izrečena je u utorak 3. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Razgovor na putu za Emaus“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Četvrta meditacija nosi naslov „Razgovor na putu za Emaus“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „Prijateljstvo“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Treća meditacija nosi naslov „Prijateljstvo“, a izrečena je u ponedjeljak 2. listopada 2023.

Timothy Radcliffe: „Doma u Bogu i Bog doma u nama“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Druga meditacija nosi naslov „Doma u Bogu i Bog doma u nama“, a izrečena je u nedjelju 1. listopada 2023. godine.

Timothy Radcliffe: „U nadi protiv svake nade“

Donosimo cjelovite tekstove duhovnih razmatranja koja je dominikanski brat i bivši poglavar Reda propovjednika Timothy Radcliffe održao sudionicima opće skupštine Biskupske sinode, okupljenima na duhovnoj obnovi u „Fraterna Domus“, Sacrofano. Prva meditacija nosi naslov „U nadi protiv svake nade“, a izrečena je u nedjelju ujutro, 1. listopada 2023. godine.

Papa: Sveti Toma, svjetlost crkvene misli

Papa Franjo primio je u četvrtak 22. rujna u Vatikanu sudionike XI. međunarodnog tomističkog kongresa o temi „Vetera novis augere. Izvori tomističke tradicije u aktualnom kontekstu“, prenosi Vatican News.

1 2