Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen program Papina susreta sa siromasima u Asizu

Vatikan (IKA)

Papa Franjo će u petak 12. studenoga posjetiti Asiz gdje će sudjelovati na Susretu molitve i svjedočenja u prigodi Svjetskog dana siromaha, objavio je u ponedjeljak, 8. studenoga Tiskovni ured Svete Stolice.

Susret se održava uoči Svjetskoga dana siromaha koji se ove godine slavi 14. studenoga.

Papin dolazak u Asiz očekuje se oko 9 sati. Ispred Bazilike Svete Marije Anđeoske dočekat će ga, osim predstavnika građanskih vlasti, siromasi koji će Svetome Ocu uputiti pozdrav. Papi će predati hodočasnički plašt i štap kao znak da su svi došli kao hodočasnici na mjesta svetoga Franje, da slušaju njegovu riječ.

Slijede svjedočenja šestorice siromaha, dvojice Francuza, jednog Poljaka, jednog Španjolca te dvojice Talijana. U 10.30 sati je okrjepa za siromahe koji sudjeluju na susretu, a zatim u 11 sati povratak u Baziliku gdje će Sveti Otac predvoditi molitvu te darivati siromahe. Potom slijedi povratak Svetoga Oca helikopterom u Vatikan, dok će siromahe na ručku ugostiti asiški biskup Domenico Sorrentino.

Uz Svjetski dan siromaha, koji se ove godine slavi po peti puta, Papa je uputio Poruku na temu Siromahâ svagda imate uza se (Mk 14,  7)“.