Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena knjiga „Put vjernosti ili različito ruho iste ljubavi“ don Antona Tamaruta

Zagreb (IKA)

Knjiga „Put vjernosti ili različito ruho iste ljubavi“ prof. dr. don Antona Tamaruta s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta sveučilišta u Zagrebu nedavno je izišla iz tiska, priopćio je u srijedu 20. rujna 2023. nakladnik Kršćanska sadašnjost.

Knjiga „Put vjernosti ili različito ruho iste ljubavi“ je svojevrsna zbirka koja želi posvjedočiti o tome kako je o jedincatom otajstvu Božje ljubavi moguće govoriti u različitim teološkim i duhovnim vrstama i oblicima. To može biti kroz prigodan teološki osvrt, prikaz i analizu; kroz dijalog i razgovor, razmišljanje i samopromatranje.

Ona govori i o potrebi da svoju usredotočenost na neistraživo „Otajstvo mudrosti i znanja“ podijelimo sa svojim bližnjima, s osobama s kojima dijelimo isto ili slično iskustvo vjere. U tom smislu autor Anton Tamarut prvenstveno misli na zajednicu vjernika koju proteklih dvadesetak godina pratio u crkvi sv. Vinka Paulskog u Zagrebu, u samostanu sestara milosrdnica – piše u priopćenju.

Autor razmišlja o sinodskom putu Crkve, sigurnosti i strahu, radosti i ljubavi. Knjiga sadrži i nekoliko razgovora s prof. dr. Tamarutom za, primjerice, Hrvatsko slovo, Kanu i Glas koncila.

Poticaji i poruke u knjizi odišu autorovim dubokim promišljanjem, biblijskom slikovitošću i teološkom pronicavošću – poručuju iz KS-a.

„Rijetko je koja slika tako prikladna za opis Crkve kao što je to slika puta. Put i Crkva idu zajedno. Crkva je narod Božji na putu. Ona je već u Starom zavjetu kao takva predoznačena. Novi zavjet toj slici daje novu dimenziju i konačno značenje. Crkva je na putu prema nebeskoj domovini. Njezina obećana zemlja je nebeski grad Jeruzalem i njezin konačni cilj susret s Bogom u njegovu očinskom domu. Put Crkve je jasno trasiran i označen: Isus Krist je njezin put. (…) Put Crkve nije put uspjeha, nego poglavito put vjernosti“, poručuje u knjizi don Anton.

Knjiga se može nabaviti u knjižarama i mrežnoj knjižari Kršćanske sadašnjosti.