Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena molitva za Svjetski susret obitelji 2022.

Rim (IKA)

Dikasterij za laike, obitelj i život zajedno s Rimskom biskupijom objavili su službenu molitvu za 10. svjetski susret obitelji u Rimu od 22. do 26. lipnja 2022., objavljeno je na portalu Hrvatske katoličke mreže.

Prefekt Dikasterija kardinal Joseph Kevin Farell istaknuo je kako je “molitva način prodiranja u samu srž Godine Amoris Laetitia, koja će se zaključiti Svjetskim susretom obitelji iduće godine.

Generalni vikar Rimske biskupije kardinal Angelo de Donatis poručio je i kako će molitva biti u samom središtu pripreme za susret obitelji. “Ona će voditi naš rad te nadahnuti razmatranja kako bismo u svjetlu vjere prepoznali nove izazove koje postavlja pandemija pred crkvenim zajednicama kada je riječ o obitelji”. Zbog toga poziva sve obitelji neka u svome domu i župnoj zajednici mole tu molitvu kao pripravu za susret.

Molitva je nadahnuta temom susreta “Obiteljska ljubav: poziv i put svetosti”. U njoj se moli Gospodina da blagoslovi sve obitelji, kako bi kao male kućne Crkve uvijek svjedočile njegovu prisutnost. Također se moli za sve obitelji koje pate, djecu i mlade te roditelje, bake i djedove, prenosi HKM.

Cjeloviti tekst molitve na poveznici ovdje.