Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena tema prvog Svjetskog dana baka i djedova

Vatikan (IKA)

„Ja sam s tobom svaki dan“ (usp. Mt 28, 20), tema je prvog Svjetskog dana baka i djedova i starijih osoba koji će se slaviti 25. srpnja.

Prvi svjetski dan baka i djedova i starijih osoba slavi se u nedjelju, 25. srpnja. Tema koju je Sveti Otac izabrao za taj dan je „Ja sam s tobom svaki dan“ (usp. Mt 28, 20) i želi izraziti bliskost Gospodina i Crkve životu svake starije osobe, posebno u ovom teškom vremenu pandemije, priopćeno je iz Ureda (dikasterija) za laike, obitelj i život 20. travnja.

„Ja sam s tobom u sve dane“ također je obećanje bliskosti i nade koju mladi i stari mogu pružiti jedni drugima. Unuci i mladi, naime, nisu pozvani biti prisutni u životima starijih ljudi, već stariji ljudi i bake i djedovi također imaju zadatak evangelizirati, naviještati, moliti i probuditi vjeru kod mlađih.

Kako bi potaknuo proslavu dana u krajevnim Crkvama i udrugama, Ured za laike, obitelj i život ponudit će, počevši od sredine lipnja, neka pastoralna sredstva koja će biti dostupna na mrežnoj stranici www.amorislaetitia.va.

Papa Franjo objavio je u nagovoru uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju 31. siječnja da ustanovljuje Svjetski dan posvećen bakama i djedovima i starijim osobama koji će se slaviti svake godine četvrte nedjelje u srpnju, uoči spomena svetih Joakima i Ane, Isusovog djeda i bake.