Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena tema Papine Poruke za Svjetski dan migranata i izbjeglica 2021.

Vatikan (IKA)

Prema sve većem "mi" tema je koju je papa Franjo izabrao za 107. Svjetski dan migranata i izbjeglica koji će se slaviti u nedjelju, 26. rujna 2021.

107. Svjetski dan migranata i izbjeglica slavit će se u nedjelju, 26. rujna 2021. Papa Franjo odabrao je za temu svoje ovogodišnje poruke Prema sve većem “mi” nadahnjujući se svojim pozivom da „na kraju više ne postoje ‘oni drugi’, već samo ‘mi’“ (Fratelli tutti, 35). To univerzalno „mi“ mora postati stvarnost prije svega unutar Crkve koja je pozvana stvarati zajedništvo u različitosti.

U poruci, čiji je tekst podijeljen na šest podtema, posebnu će se pažnju i važnost posvetiti brizi za čitavu ljudsku obitelj koja, zajedno s brigom za naš zajednički dom, ima za cilj onaj „mi“ koji može i mora postati sve otvoreniji i gostoljubiviji.

Kako bi potaknuo prikladnu pripremu za proslavu ovog dana, Odsjek za migrante i izbjeglice Dikasterija za cjeloviti ljudski razvoj i ove će godine provesti medijsku kampanju u kojoj će biti obrađeno navedenih šest podtema. Svaki će mjesec do proslave u rujnu biti objavljivani multimedijski sadržaji, informativni materijali i razmišljanjâ teologâ i stručnjakâ koji će pomoći dublje proučiti podteme koje je izabrao Sveti Otac, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u subotu 27. veljače.