Budi dio naše mreže
Izbornik

Obnovljena kapelica kod Vodnjana srušena u prometnoj nesreći

Vodnjan (IKA)

Kapelica kraj ceste, četiri kilometra od Vodnjana, u blizini crkve sv. Kvirina iz 6. stoljeća srušena u prometnoj nesreći u svibnju 2022. ponovno je podignuta 10. kolovoza, izvijestio je vodnjanski župnik preč. Marijan Jelenić.

Nakon upita nekoliko župljana, koji su se pribojavali vandalskog čina, o tomu što se dogodilo s oštećenom kapelicom, župnik Jelenić raspitao se o tomu kod policijskih službenika.

Policijska patrola uvidom je utvrdila da se radi o prometnoj nesreći te su župniku u Policijskoj postaji Pula pokazane fotografije očevida prometne nesreće.

Oko ponoći 3. svibnja sudionica prometne nesreće je zaspala i udarivši vozilom kojim je upravljala u kapelicu, oštetila ju. Kapelica je trodijelna i teška oko jedne tone. U njoj se nalazi slika Gospe Fatimske. Nakon rušenja kapelice i prevrtanja dijelova, slika je ostala visjeti na svom mjestu, na čavliću u niši.

Kapelica je obnovljena i ponovno podignuta u prijašnjem obliku 10. kolovoza. Radove je izvela građevinska tvrtka Blaža Mandića MASA d. o. o. iz Vodnjana o trošku Adriatic osiguranja.

U podnožju kapelice je natpis „Erresse Giovanni 1901“ – „Podignuo Ivan 1901.“