Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vodnjan

Oproštaj od župnika Jelenića u Vodnjanu

Vodnjanski župnik Marijan Jelenić održao je u četvrtak 11. kolovoza konferenciju za medije povodom odlaska u mirovinu i predstavljanja javnosti odijela pape Inocenta XII. († 1700.).

Provaljeno u drevnu baziliku Sv. Foške

Nepoznati počinitelj provalio je u drevnu baziliku Sv. Foške kraj Vodnjana i otuđio sav milodar, a u crkvi nije ništa oštećeno, izvijestio je u četvrtak 28. srpnja župnik u Vodnjanu mons. Marijan Jelenić, navevši da je to od 2004. godine rekordna 42. provala u crkvu.

U Vodnjan vraćena restaurirana slika „Posljednja večera“

Djelatnici Hrvatskog restauratorskog zavoda iz Zagreba dopremili su u srijedu 11. svibnja u Vodnjan sliku „Posljednja večera“, ili kako ju drugi nazivaju „Pričest apostola“ iz 1598. godine slikara Giovannija Contarinija (1549.- 1604.). Slika je bila naručena u vrijeme bratovštinskog upravitelja Antonija Virizzoa. Slika je veličine 2,50 x 3,73 m, druga po veličini u Istri.

Hodočašće u crkvu Sv. Marije od Traverse

Vjernici župe Vodnjan su tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja hodočastili u crkvu Sv. Marije od Traverse koje se održava u zahvalu što je mjesto bilo pošteđeno zaraza. Ove godine se Grad Vodnjan prvi put uključio u ispunjenje zavjeta.

U Vodnjanu se snima dokumentarni film o Svetim Tijelima i relikvijama

U Vodnjanu četvrti dan zaredom ekipa HRT-a, pod vodstvom producentice Sunčane Hrvatin Kunić, redatelja Ivice Dleska i scenaristice i urednice Vesne Jurić Rukavina, snima dokumentarac o Svetim Tijelima i relikvijama, javljaju iz župe Vodnjan u petak 15. listopada.

1 2