Budi dio naše mreže
Izbornik

Obredom Preminuća u Šibeniku započela proslava blagdana sv. Antuna

Šibenik (IKA)

Posljednjega dana trodnevne priprave, u crkvi sv. Frane u Šibeniku, u subotu, 12. lipnja euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Penava u koncelebraciji s fra Ivanom Bradarićem

U prigodnoj homiliji fra Penava je vjernicima posvijestio važnost djelovanja za opće dobro. U tom vidu je uz blagdan Srca Marijina, podsjetio kako je ona bila ta koja je na svadbi u Kani primijetila da je nestalo vina, da bi po tom Isus učinio svoje prvo čudo.

Fra Ivan Penava pozvao vjernike da slijede primjere Blažene Djevice Marije i sv. Antuna 

Nadalje je propovjednik nizom primjera iz života sv. Antuna, ukazao na činjenicu da je svetac društveno djelovao, posebno u zaštiti siromašnih, potlačenih.
“Njegovo srce nije moglo biti mirno, dok su ljudi oko njega bili ustrašeni, bacani u zatvore radi dugova. Svetac je djelovao riječima, propovijedao, a ponekad je dovoljno i na taj način založiti se za drugoga”, rekao je fra Ivan Penava, te vjernike pozvao da po primjeru Marije i sv. Antuna i oni nađu mjesto gdje mogu djelovati.

Vjernici imali prilike promišljati o životu sveca svega svijeta, te mu i u ovoj prigodi uputiti 13 zaziva

Posebno je na djelovanje, osjetljivost za potrebe bližnjih u nevolji potaknuo ovogodišnje krizmanike iz župe sv. Petra na Vidicima, koji su također nazočili misi.
Po završetku svete mise, kao neposredni uvod u proslavu svečeva blagdana, Obred Preminuća sv. Antuna predvodio je fra Ivan Bradarić. Vjernici su imali prilike promišljati o životu sveca svega svijeta, te mu i u ovoj prigodi uputiti 13 zaziva.