Budi dio naše mreže
Izbornik

Zornice od ponedjeljka na Hrvatskom katoličkom radiju

Zagreb (IKA)

S početkom došašća, treću godinu zaredom, Hrvatski katolički radio će od ponedjeljka, 30. studenog, svako jutro od 6 sati prenositi mise zornice iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u gradu Zagrebu. Uz prijenose na HKR-u i na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija, prijenos zornica bit će i na mrežnim stranicama župe u Remetama te u programu Laudato TV.

O. Antonio Mario Čirko, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i upravitelj Svetišta Majke Božje Remetske

U emisiji “Aktualno” Hrvatskog katoličkog radija (HKR) u četvrtak 26. studenoga gostovali su otac karmelićanin Antonio Mario Čirko, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama i upravitelj Svetišta Majke Božje Remetske, te glavni urednik Hrvatske katoličke mreže (HKM) dr. sc. Siniša Kovačić.

Nastavlja se suradnja HKR-a i Svetišta Majke Božje Remetske

U toj prigodi, glavni urednik HKM-a najavio je da se nastavlja lijepa suradnja HKR-a i Svetišta Majke Božje Remetske te će se već treću godinu zaredom, svakoga jutra uživo u 6 sati, izravno prenositi mise zornice iz Remeta. Mise zornice iz Remeta trajat će od 30 do 35 minuta.

“Evo prije ove emisije imao sam jedno prekrasno iskustvo, koje je pozitivna posljedica svih ovih događanja. Naime, prekjučer mi se javila jedna gospođa, iako nije iz moje župe, da posjetim jednu baku koja ima 90 godina i da razgovaram s njom i da ju ispovijedim. Bio sam danas kod te bake, zove se Đurđa, koja se sva razveselila, a njezini su mi rekli da se žena nije ispovijedila od 1943. godine. Dakle, kad je bila djevojčica od 11 godina. Nakon potresa bilo je i u razrušenoj crkvi prijenosa iz Remeta, i putem Laudato televizije i Facebooka. I ona je željela da dođem. Cijelo me vrijeme držala za ruku. Baš je prekrasno donositi Isusovu poruku. Zar to nije divna vijest, jedna žena je ostvarila sreću u svome srcu i duboki mir.  Sretan sam katoličkim medijima, Hrvatskim katoličkim radijem, Radio Marijom, Laudato televizijom. Bogu možemo biti zahvalni na daru medija”, kazao je na početku o. Antonio Mario Čirko.

Iščekivanje Isusova dolaska, Isusova rođenja

Voditeljica emisije gospođa Diana Tikvić najavljene prijenose misa zornica – kao i još jedan duhovno-glazbeni događaj “Večer slavljenja” sa zajednicom mladih “Božja pobjeda” koji se održava u petak 27. studenoga od 20 do 22 sata na valovima HKR-a – nazvala je, figurativno, “duhovnim spektaklom”, a glavni urednik Kovačić je naglasio da “u ovoj, pod navodnicima, epidemiji loših vijesti, HKR želi biti tvornica dobrih vijesti”.

“Smisao zornica, možemo reći, jest okupljanje vjernika u ranu zoru na iščekivanje nečega važnog i nečega posebnog. Iščekivanje Isusova dolaska, Isusova rođenja. To nosi poruku svakom čovjeku da se preispita, promišlja o svome životu, potiče ga da se promijeni. To je ona ljepota radosti. Bog je došao radi mene, Bog je došao radi tebe, dragi brate i sestro. Radosno iščekivanje u liturgijskom smislu. Bože, pripremam se za tvoj dolazak onakav kakav jesam. I zato zornice označavaju tu jednu budnost, spremnost i jednu odgovornost, pozitivnu”, istaknuo je o. Čirko.

Poslušajte cijelu emisiju u nastavku…