Budi dio naše mreže
Izbornik

Odgovornost za zlodjela trebaju snositi počinitelji i grupe koji iza njih stoje

Sarajevo (IKA/KTA)

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić primio je u srijedu 24. travnja u Sarajevu visoko izaslanstvo iz Iraka na čelu sa Seyedom Javadom Šehristanijem i još četvoricom ajatolaha te sedmoricom drugih iračkih vjerskih i političkih predstavnika.

Tijekom susreta bilo je riječi o životu katolika u Bosni i Hercegovini te o društveno-političkim prilikama u Iraku. Kardinal Puljić i njegovi sugovornici složili su se da sve češći zločini i teroristički napadi, koji se događaju po cijelom svijetu, moraju biti osuđeni od svih nositelja vjerskih i državnih službi. Također su naglasili da navedena zlodjela ne smiju biti pripisana jednom narodu ili nekoj vjerskoj zajednici u pojedinim zemljama, već da odgovornost za njih trebaju snositi počinitelji i grupe koji iza njih stoje.

Izražena je zajednička želja da se, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Iraku, poduzmu svi napori na osiguranju svih ljudskih prava i vjerskih sloboda pripadnicima svih Crkava i vjerskih zajednica te na trajnoj izgradnji ozračja mirnog suživota i tolerancije.