Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan Domovinski križni put u Slavonskom Brodu

Zagreb (IKA)

Tradicionalni Domovinski križni put održan je u utorak 26. ožujka u Slavonskom Brodu u organizaciji Župe Gospe Brze Pomoći i Grada Slavonskog Broda.

Predvodio ga je domaći župnik Anđelko Cindori. Sudjelovalo je tristotinjak vjernika među kojima su bili preživjeli branitelji Domovinskog rata, obitelji poginulih branitelja, članovi udruga Domovinskog rata, policija, predstavnici Grada i drugi vjernici.

Tekstove križnoga puta, koje  su 2010. napisali hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji te su ih čitali tada na prvom braniteljskom križnom putu, čitani su i toga dana. Križni put započeo je kod kapele sv. Ane u brodskoj Tvrđavi. Zadnja postaja bila je ispred Katehetskog centra župe Gospe Brze pomoći. O dostojanstvenom odvijanju križnoga puta brigu je vodio domaći župni vikar Bernard Prelčec.

Nakon križnog puta slavljena je misa za sve poginule i stradale hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, koju je predvodio župnik Cindori. Braniteljima je poručio da svoju žrtvu koju su položili na oltar Domovine ne smatraju uzaludnom.

Naglasivši kako je život ono najvrijednije što se može dati za drugoga, uz ostalo je  poručio: „Mi smo pozvani cijeniti žrtvu naših branitelja, kako onih koji su poginuli u Domovinskom ratu, tako i žrtvu preživjelih branitelja i moliti da ustraju u nošenju svojih križeva patnji i boli i onda kada ne razumiju njihov smisao na što nas Crkva poziva napose u ovom Velikom tjednu“.