Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana akcija „Caritasove bilježnice“

Dubrovnik (IKA)

U povodu početka nove školske godine Caritas Dubrovačke biskupije organizirao je u nedjelju 4. rujna prigodnu akciju „Caritasove bilježnice“.

Caritasove bilježnice simbolično su se dan prije početka nove školske godine mogle pronaći nakon misnih slavlja u čak 50 župa i crkava Dubrovačke biskupije, gdje su osobito razveselile najmlađe. Dostupne su u malom i velikom formatu, a ukrašene su prigodnom poticajnom porukom: Radost ljubavi mijenja svijet. Poruka je potaknuta proteklom Godinom obitelji Amoris laetitia u cijeloj Katoličkoj Crkvi. Svi zainteresirani mogli su uzeti bilježnicu, dvije te za njih dati svoj dobrovoljni prilog. Prikupljena novčana sredstva namijenjena su korisnicima pomoći Caritasa Dubrovačke biskupije.

„Upućujemo veliku zahvalu na otvorenosti srca svima koji su svojim kućama donijeli pokoju Caritasovu bilježnicu. Tim činom izravno su pomogli jednom samcu ili cijeloj obitelji, koji su korisnici Caritasa Dubrovačke biskupije, a kojih je oko tisuću. Osim što ćete veselim natpisom na bilježnicama širiti radost, ljubav i nadu u školskim klupama, ali i na radnim mjestima, pomažete onima kojima je naša pomoć potrebna da se lakše nose s različitim životnim izazovima“, poručuju iz biskupijskog Caritasa te najavljuju da će izvijestiti o prikupljenom iznosu.

Oni koji svoje bilježnice nisu uspjeli nabaviti, a željeli bi, kao i tvrtke koje bi na ovaj način željele dati svoj doprinos, mogu se javiti na e-mail adresu: karitativni.rad.caritas@db.hr, kontaktirati Caritas putem Caritasovih društvenih mreža ili nazvati broj telefona 020/612 240, kako bi dogovorili preuzimanje. Također se može osobno doći na Caritasovu novu adresu: Vatroslava Lisinskog 13a od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

Račun za uplatu donacija je IBAN: HR8024070001100367971, uz naznaku: „donacija za Caritasove bilježnice“.

Akcija „Caritasove bilježnice“, koja se obilježava drugu godinu, je prva u nizu akcija ususret Danu Caritasa Dubrovačke biskupije, koji se slavi 24. rujna. Ove godine obilježava se 32. godina djelovanja biskupijskog Caritasa, koji je svoje aktivnosti započeo za vrijeme ratnih stradanja.