Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana duhovna obnova o temi „Neprijatelji Crkve u Hrvata. Pogled iz srca apokalipse“ u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Duhovnu obnovu o temi „Neprijatelji Crkve u Hrvata. Pogled iz srca apokalipse“ predvodio je u četvrtak, 30. studenog 2023. u katehetskom centru Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, predstojnik Ureda za biblijski pastoral i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, vlč. prof. dr. Ivan Benaković.

Promišljajući o tekstovima Otkrivenja voditelj Benaković je ponudio odgovore na upite tko su to neprijatelji Crkve u hrvatskom narodu te svoje zaključke potkrijepio primjerima iz života Crkve. Iako je naslov „apokaliptičan“, jer se živi u vremenu koje je konfuzno, puno ratnih sukoba, tenzija, predavač je u svojim izlaganjima nastojao vjernicima dati utjehu i mir.

„Iz naslova se možda i ne vidi mir, ali kršćanska apokalipsa nije poruka ratova, nemira, nego poruka mira. Zato posredstvom Biblije i osobnog odnosa sa Bogom trebamo doći do istinskoga  mira“, pojasnio je dr. sc. Benaković. Prelistavajući stranice Otkrivenja – Pisma sedmerim Crkvama istaknuo je život u vjeri koji proizlazi iz čitanja te kršćanske apokalipse. Upozorio je nazočne da se ne utope u negativnosti svakodnevnice, nego da strpljivo podnose ono loše i mole s vjerom da će Bog promijeniti situaciju.

Svjestan kako je kršćanima u svijetu teško živjeti došašće na vjerski način, poručio je: „Kršćanska poruka došašća je čekati i biti strpljiv, moliti, meditirati Riječ Božju, dolaziti na mise zornice i tu sebe pripremati na konačni susret sa Bogom.“

Na kraju je predstavio platforme Ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u koje se mogu uključiti svi vjernici, a to su WhatsApp i Viber grupa – „Biblijska duhovnost“ i YouTube kanal „vlč. Ivan Benaković – Kršćanstvo koje ima smisla“.

Kako bi se postalo dijelom WhatsApp i/ili Viber grupe, dovoljno je poslati prijavu na broj telefona: +385 95 382 0308