Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana pričaonica i radionica za djecu pod nazivom „Trag Božji“

Solin (IKA)

Pričaonica i radionica za djecu „Trag Božji“ održana je u četvrtak, 19. listopada u prostorijama Gradske knjižnice Solin.

Na radionici je sudjelovala skupina djece iz Dječjeg vrtića „Patkica“ iz Solina. Naime, pričaonica i radionica odvile su se u sklopu marijanskog događanja „Stopama Majke“ u organizaciji Turističke zajednice grada Solina, Gradske knjižnice Solin i Župe Gospe od Otoka. Cijelu manifestaciju već duži niz godina organizira direktorica Turističke zajednice Solin Jelena Stupalo.

Prvi dio programa vodio je knjižničar i zaposlenik Gradske knjižnice Solin Jurica Benzon, koji je djeci pročitao priču pod naslovom „Anđelčić koji se zove Trag Božji“. Nakon pročitane priče djeca su, uz pomoć voditelja, prepričala priču i izrazila svoje osjećaje. Pouka priče je da su Bogu svi ljudi važni pa i oni najmanji, odnosno djeca koja su poput anđela.

U drugom dijelu programa djeca su izrađivala anđele od tjestenine i glinamola. Radionicu su vodile knjižničarke i zaposlenice Gradske knjižnice Solin Lucija Šaravanja i Zona Marović. Na kraju su voditelji pozdravili djecu i zahvalili im na sudjelovanju. Djeca su za uspomenu ponijela sa sobom anđele koje su izradili.