Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica ekonomskog vijeća Srijemske biskupije

Petrovaradin (TU) (IKA)

U prostorijama Biskupijskog ordinarijata Srijemske biskupije u Petrovaradinu u petak 12. ožujka održana je sjednica ekonomskog vijeća Srijemske biskupije. Na poziv mons. Đure Gašparovića, srijemskog biskupa, na sjednicu se odazvao vlč. Ivan Rajković, ekonom biskupije, te svi članovi Ekonomskog vijeća: preč. Marko Loš, vlč. Ivica Živković, vlč. Zdravko Čabrajac, vlč. Ivica Zrno i vlč. Dušan Milekić.

Sastanak je započeo molitvom, te pozdravnim riječima srijemskog biskupa mons. Đure Gašparovića. Obraćajući se članovima ekonomskog vijeća istaknuo je važnost ovog biskupijskog tijela, te odgovornosti koju mora imati svaki član ekonomskog vijeća.

“Naši susreti i sastanci imaju svrhu u suodgovornosti i donošenju odluka koje će biti na korist Srijemskoj biskupiji i župama biskupije. Samim time govorimo o dobru vjernika u župama i pravednom upravljanju dobrima koja su nam povjerena. Želio bih da i ovaj susret bude u takvom tonu. Pred nama je dnevni red koji je za ovaj sastanak ispunjen nizom točaka koje zahtijevaju angažman svakoga od nas. Pozivam vas da angažmanom date svoj doprinos ovom sastanku, ali i biskupiji”, poručio je mons. Đuro Gašparović.

Na sastanku je bilo riječi o više tema. Među ostalim bila su pitanja vezana za imovinu, te problemima koji se u praksi pojavljuju, zatim pitanja vezana za groblja i problemi koji se u novije vrijeme pojavljuju, kao i pitanje domaćinstva svećenika.