Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije

Split (IKA)

Sjednica Prezbiterskog vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije održana je u petak 1. listopada, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Pozdrav i uvodnu riječ uputio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić. Nazočnima se obratio i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša koji je prvi put sudjelovao u radu Prezbiterskog vijeća.

Budući da je iza nas dugi period od više od 600 dana života pod posebnim mjerama uslijed pandemije koronavirusa neizostavno je bilo progovoriti o životu i radu u okolnostima pandemije. Bitno je pripremiti se za nadolazeći period te, s već stečenim iskustvima, nastaviti pastoralni rad u skladu s propisima i ograničenjima koji su na snazi. U drugom dijelu sjednice govorilo se o XVI. redovitoj biskupskoj sinodi koju je sazvao papa Franjo. Ova sinoda se održava na tri razine: biskupijskoj, kontinentalnoj i univerzalnoj tako da i svaka mjesna Crkva ima obvezu sudjelovati u ovom sinodalnom hodu. Članovi Prezbiterskog vijeća su pozvani da sami sudjeluju svojim prijedlozima, ali i da druge potiču na aktivno sudjelovanje. Bilo je riječi i o gradnji novog svećeničkog doma kao i o radovima na crkvenim objektima te o drugim aktualnim pitanjima.