Budi dio naše mreže
Izbornik

Održane duhovne vježbe uoči prezbiterskog ređenja kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije

Vepric (IKA/TU)

U svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu, od 21. lipnja do 25. lipnja, održane su duhovne vježbe uoči prezbiterskog ređenja dvojice kandidata Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Đakoni Josip Vuksanović i Mihael Macanić pod vodstvom duhovnika Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu vlč. mr. Stjepana Matezovića u petodnevnom molitvenom ozračju marijanskog svetišta razmatrali su o aktualnosti Crkve, slikama svećeništva u današnjem svijetu i izvornim slikama Kristova svećeništva.

Kandidati su imali priliku u šutnji razmatrati o milosti poziva i poslanja koje im sam Krist daruje po sili i snazi Duha Svetoga i na taj način ih čini posrednicima između neba i zemlje, Boga i naroda Božjega. S realnim pogledom na stvarnost svećeničkog života ohrabreni su na radosno i predano življenje tog posredništva neprestano crpeći snagu na izvoru i središtu svakog svećeničkog poslanja – euharistije.

U nedjelju, 23. lipnja, u zajedništvu euharistijskog slavlja s prisutnim vjernicima i hodočasnicima pred Gospinom špiljom kandidati su ispovjedili svoju vjeru i dali zakletvu vjernosti koju uključuje sveti red prezbiterata.

Moleći neprestanu snagu i prisutnost Duha Svetoga i trajnu zaštitu zagovora Bezgrješne Djevice Marije za duhovni sluh i Kristovu osjetljivost budućih prezbitera, iščekujemo njihovo ređenje na svetkovinu sv. Petra i Pavla u đakovačkoj prvostolnici.