Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano hodočašće u Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića

Zakučac (IKA)

Drugo pripravno hodočašće u Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića održano je u ponedjeljak 17. travnja u Zakučcu kod Omiša.

Misno slavlje u unutarnjoj kapeli ili u „Katedrali u Mosoru“ – kako je Poljičani od milja nazivaju, predslavio je dekan omiškog dekanata don Jozo Gojsalić.

Pozivajući se na primjer Bartolomeja, koji obnoć dolazi Isusu te ispituje i traži odgovore na pitanja, propovjednik je pozvao nazočne da se ne zadovoljavaju osrednjošću, nego uvijek teže za savršenstvom života koje je u Bogu. „Sv. Leopold je bio čovjek s brojnim nedostacima, ali ga to nije omelo da poput Bartolomeja dolazi k Isusu te se s Božjom mudrošću i snagom izdigne iz vlastite slabosti i prigrli otajstvo svetosti života“, istaknuo je don Jozo.

Ujedno je to hodočašće bilo zahvalno za 28 prvopričesnika iz župe na Priku, koji su na Nedjelju Božjega Milosrđa primili prvu pričest.

Nastavljaju se hodočašća sv. Leopoldu – u ponedjeljak, 24. travnja u 17:30 sati, euharistijsko slavlje i blagoslov polja predvodit će provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja iz Splita dr. fra Marko Mrše.