Budi dio naše mreže
Izbornik

Održano hodočašće za mir između dvije Koreje

Seul (IKA)

U demilitariziranoj zoni između Sjeverne i Južne Koreje, proteklih dana održano je hodočašće „Vjetar mira“, u kojem je sudjelovalo više od 90 mladih iz 15 zemalja svijeta. Sudjelovalo je također osam misionarki. U središtu inicijative na poseban način bila je nada u ponovno ujedinjenje dviju zemalja.

Na Korejskom poluotoku je u četvrtak 22. kolovoza zaključeno Svjetsko hodočašće mladih „Vjetar mira“, u sklopu kojega su mladi iz Južne Koreje, Njemačke, Istočnoga Timora, SAD-a, Malte, Srbije, Indije, Japana, Velike Britanije, Ugande, Kine, Kambodže, Tanzanije i Mađarske, od 16. kolovoza hodali demilitariziranom zonom koja dijeli Sjevernu i Južnu Koreju.

Događaj je organiziralo Vijeće Seulske nadbiskupije za pomirenje korejskoga naroda, a podržala su ga dva južnokorejska ministarstva: Ministarstvo kulture, sporta i turizma te Ministarstvo ujedinjenja. Hodočašće „Vjetar mira“ organizira se od 2012. godine te mladim osobama predstavlja jedinstvenu priliku za upoznavanje povijesti, kulture i prirodnih bogatstava Korejskoga poluotoka. Hod demilitariziranom zonom između dviju Koreja omogućuje im također da razmisle o važnosti mira.

Na programu su, uz misu i molitvu, bila predavanja, radionice, razmjena iskustava, prezentacije, rasprave i razgovor s mladima koji su pobjegli iz Sjeverne Koreje. Nadbiskup Seula kardinal Andrew Yeom Soo-jung je prvoga dana, obraćajući se sudionicima, kazao da se moli za njih kako bi u tom dragocjenom razdoblju našli mir sa sobom, sa svojim bližnjima, s okolišem i s Bogom. Među sudionicima bilo je osam redovnica iz dviju kongregacija: Misionarki benediktinki iz Tutzinga i Kćeri Marije Pomoćnice, izvijestio je Vatican News.