Budi dio naše mreže
Izbornik

Ogulin: Blagoslovljene jaslice kod župne crkve Sv. Križa

Ogulin (IKA)

Na spomen sv. Lucije u petak 13. prosinca svečano su u Ogulinu otkrivene i blagoslovljene jaslice postavljene u Parku kralja Tomislava pored ulaza u župnu crkvu Sv. Križa.

Jaslice fascinantne izvedbe nastale su u sklopu radionice izrada skulptura od slame u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ogulin a u umjetničkoj realizaciji prof. Marije Trdić Ćuk iz ogulinske gimnazije i obrtničke škole Bernardina Frankopana.

Blagoslov jaslica u Ogulinu

Jaslice je blagoslovio župni vikar župe sv. Križa iz Ogulina vlč. Josip Tomljanović a svečanosti su nazočili gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonjom, Danijelom Vukeljom kao i brojnim polaznicima radionice te uz nazočnost ogulinskog župnika Josipa Štefančića. Vlč. Tomljanović je pohvalio mar i trud polaznika radionice koji su dva mjeseca stvarali ovo veličanstveno zdanje, istaknuvši organizaciju Blanke Poljak Franković ispred POU Ogulin kao i idejne kreatorice i voditeljice radionice Marije Trdić Ćuk. Nakon blagoslova dr. Danijela Tomić je otpjevala skladbu Ave Marija.

Autori jaslica

Autorica izrade ovih jaslica prof. Marija Trdić Ćuk ističe da su one nastale izradom konstrukcije od željeza na koje se postavljala slama od zobi i špaga koji su u konačnici dali fascinantan izgled koji u mnogome ponajbolje prikazuje otajstvo Božića i interijer betlehemske štalice.