Budi dio naše mreže
Izbornik

Okićen bor ispred zagrebačke katedrale

Zagreb (IKA)

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije uoči Božića, u utorak 22. prosinca okićen je bor ispred zagrebačke katedrale.

Liturgiju Riječi predvodio je povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek.
Na početku je pozdravio sve okupljene mlade, preč. Josipa Kuhtića, rektora zagrebačke katedrale, te preč. Marka Kovača, biskupskog vikara za pastoral. Vlč. Tušek naglasio je u uvodu „da nam je ova specifična situacija u kojoj se nalazimo još veći poticaj da svoje molitve uzdignemo Gospodinu za svu braću i sestre, za cijelu našu nadbiskupijsku obitelj“. Napomenuo je također „da se nalaze pred katedralom koja je, uz mnoge druge crkve, objekte i obiteljske kuće, simbol i podsjetnik potresa koji se dogodio u ožujku“.
„Okupljeni smo zato u zahvalnosti – zahvaljujemo Bogu za njegovu prisutnost i preporučujući mu nakane cijele Crkve, a posebno naše Nadbiskupije, naših župa, obitelji; nakane ljudi u potrebama i kušnjama, svih bolesnih i umirućih, svog medicinskog osoblja i liječnika, nakane koje osobno povjeravamo zajedničkoj molitvi“, istaknuo je povjerenik za mlade.
Nakon molitve i blagoslova kuglica animatori instruktori i članovi Nadbiskupijskog zbora mladih okitili su bor zajedno s vlč. Tušekom, koji je na bor stavio prvu kuglicu. U kuglicama koje krase bor ispred zagrebačke prvostolnice nalaze se licitarska srca, jedan od najprepoznatljivijih simbola grada Zagreba, s ispisanim imenima svih župa Zagrebačke nadbiskupije.