Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kristijan-tusek

Komemoracija na svetkovinu Svih svetih u Hamburgu

U povodu svetkovine Svih svetih 1. studenoga u Hamburgu je i ove godine, po četvrti put, održano okupljanje Hrvatica i Hrvata ispred križa na park-groblju Ohlsdorfu, priopćio je priopćio je GKRH Hamburg.

69. planinarski križni put Kašina – Gornja Stubica

U organizaciji Planinarske bratovštine sv. Bernarda iz Samobora, te pod pokroviteljstvom Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, održan je u subotu 2. travnja 69. planinarski križni put (PKP) koji je započeo okupljanjem u Kašini te završio misom u Gornjoj Stubici.

Vlč. Tušek mladima u Mariji Bistrici: „Molimo da budemo ljudi odvažnosti“

Mladi Zagrebačke nadbiskupije koji sudjeluju na hodočašću Majci Božjoj Bistričkoj, po dolasku u Hrvatsko nacionalno svetište u Mariji Bistrici u subotu 18. rujna, sudjelovali su na euharistiji koju je u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom predslavio povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek, javlja Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Svetkovina sv. Anastazije proslavljena u Samoboru

Nakon trodnevne duhovne pripreme, župa sv. Anastazije mučenice u Samoboru, proslavila je u srijedu 15. siječnja svetkovinu nebeske zaštitnice. Jutarnje euharistijsko slavlje predvodio je domaći kapelan Kristijan Tušek, a podnevno, u zajedništvu sa svećenicima Samoborsko-okićkoga dekanata, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom Josip Čulig. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.