Budi dio naše mreže
Izbornik

Josipovo proslavljeno kod oštećene bolničke kapele u Gornjoj Bistri

Gornja Bistra (IKA)

Ispred kapele sv. Josipa stradale u potresu, u sklopu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi – Gornja Bistra, na svetkovinu sv. Josipa, u petak 19. ožujka, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek predslavio je misu.

U bolničkoj kapeli su se do ožujka 2020. redovito slavile mise utorkom i svake druge nedjelje. U potresu koji je tada pogodio Zagreb i okolicu kapela je stradala te od tada u njoj nije slavljena misa.

Na inicijativu župljana i upravitelja bistranske Župe sv. Nikole vlč. Marka Baršića rodila se želja za proslavom Josipova ispred kapele u dvorištu bolnice. Vodstvo bolnice na čelu s ravnateljem dr. Renatom Mittermayerom želju je prihvatilo.

Predslavitelj vlč. Tušek u propovijedi je vjernicima približio lik sv. Josipa kao tihog, nenametljivog, a opet prisutnog u životu Svete nazaretske obitelji. Istaknuo je rečenicu koju posebno naglašavaju štovatelji sv. Josipa: „Idite k Josipu.“ Posebno je napomenuo da je sv. Josip zaštitnik očeva te je naglasio važnost oca, kako u životu obitelji tako i u životu Crkve. Također je upozorio da mjesta u crkvi nisu rezervirana samo za žene, nego da se i muževi itekako trebaju uključiti u život i rad župne zajednice.

Zaključno je pod moćni zagovor sv. Josipa stavio cijelu župnu zajednicu, hrvatski narod i domovinu Hrvatsku kojoj je sv. Josip zaštitnik.

Misu su suslavili pastoralni pomoćnik u župi Bistra vlč. Matija Novački i župni upravitelj vlč. Marko Baršić.