Budi dio naše mreže
Izbornik

Online krunica Hrvata u Njemačkoj u vrijeme došašća

Mittelbaden (IKA)

U organizaciji voditelja Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u Njemačkoj don Ive Nedića i njegovih pastoralnih suradnika Đurđice Trputec i Darka Rubčića te aktivne članice misije Jacqeline Zadravec na prvu nedjelju došašća 29. studenoga upriličena je online molitva krunice.

Uvodno je mlada aktivna članica misije Zadravec, uz harmonijsku pratnju pastoralnog suradnika Rubčića, otpjevala pjesmu Prva ljubav opet te zove. Potom je don Ivo pozdravio molitelje i gledatelje i napravio kratki uvod. Krunicu su predmolili mladi iz Pforzheima, obitelj Vasilj iz Bruchsala, obitelj Antukić iz Brettena, obitelj Artuković iz Rastatta i mladi iz Karlsruhea. A mladi iz Pforzheima nakon pojedinih otajstava otpjevali su pjesme Padaj s neba, Zlatnih krila, Poslan bi anđel Gabrijel i Raduj se, grade Nazaret.

Nakon moljenja krunice uslijedila je kratka prigodna meditacija u kojoj je don Ivo istaknuo kao je Isus svoje učenike pozvao na bdjenje i molitvu. Don Ivo je posebice naglasio bdjenje i molitvu u obiteljima. A moljenje krunice kroz adventske nedjelje nazvao je ‘duhovnim vijencem molitve’. Na kraju je blagoslovio sve molitelje i gledatelje, poželjevši im blagoslovljeno i plodno došašće.

Krunica će se moliti i izravno prenositi svake adventske nedjelje u 19.30 sati, a bit će dostupna putem mrežne stranice HKM Bittelbaden (www.hkm-mittelbaden.de), odnosno putem poveznice( http://hkm-mittelbaden.de/krunica-hkm-mittelbaden-kroz-vrijeme-dosasca-1-nedjelja-dosasca-29-11-2020/) ili putem njihovoga YouTube kanala (HKMMittelbaden: https://www.youtube.com/channel/UChxaJbNB1isyWjr5qmQQBrg).

Ključne riječi:
došašće Hrvati krunica Njemačka