Budi dio naše mreže
Izbornik

Online susret vjeroučitelja pripravnika

Zagreb (IKA)

Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi na čelu s prof. dr. sc. Blaženkom s. Valentinom Mandarić pozvao je vjeroučitelje pripravnike na online susret u virtualnoj sobi 19. svibnja na aplikaciji jitsu.org.

Taj je formalni susret sazvan kako bi se čuli dojmovi ove posebne generacije pripravnika koji uz redovan rad stječu iskustvo online rada na daljinu. U situaciji koja je sve nastavnike, pa tako i vjeroučitelje mentore i pripravnike zatekla pomalo nespremne, pojavila su se i konkretna pitanja o pripravničkom stažu (način odvijanja i izvršavanja plana stažiranja) i načinu polaganja stručnog ispita. Na ta su pitanja spremno odgovarali viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordana Barudžija i Dalibor Adžić te prof. dr. Mandarić.

Pripravnici su iznijeli svoja dosadašnja iskustva i dojmove. U svojim novim radnim ulogama dobro su se snašli i rado otkrivaju nove mogućnosti i pristupe nastavi vjeronauka, a oko svih mogućih pitanja i nejasnoća, kao i za podršku u svome radu mogu se javiti Uredu za vjeronauk i višim savjetnicima u Agenciji za odgoj i obrazovanje.